Επικαιρότητα

Ερώτηση στη Βουλή για την ΕΡΤ

dailymedia_2018225_010311_393956

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την ΕΡΤ κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά ενδελεχή έλεγχο για να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα των πολιτών δεν καταλήγουν σε μαύρη τρύπα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης όπως αναφέρεται σχετικά.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή γίνεται λόγος για εκμετάλλευση της δημόσιας τηλεόρασης, για συντεχνιακά συμφέροντα, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση. Όπως αναφέρεται η αποστολή της ΕΡΤ βάσει του Συντάγματος είναι μεταξύ άλλων η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, η εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων καθώς και ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν:

  • Την πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΡΤ που έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων και περιλαμβάνει την αξιολόγηση των υπαρχουσών δομών.
  • Τις εξαγγελίες για προσλήψεις νέου προσωπικού στην ΕΡΤ ενώ έχουν γίνει ήδη αποσπάσεις εργαζομένων σε άλλους φορείς του Δημοσίου με την αιτιολογία ότι ήταν υπεράριθμοι.
  • Τα κριτήρια επιλογής των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών της ΕΡΤ για τις οποίες υπάρχουν σειρά αναπάντητων ερωτημάτων».

Η Νέα Δημοκρατία «θα κάνει χρήση κάθε θεσμικού μέσου που διαθέτει προκειμένου να αποτρέψει τη διαρκή διολίσθηση της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-CHANNEL. Και θα ζητήσει να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος ώστε να διασφαλιστεί πως τα χρήματα των πολιτών δεν καταλήγουν σε μία μαύρη τρύπα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης»

Advertisements

Κατηγορίες:Επικαιρότητα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s