Επικαιρότητα

ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Απεργία και συγκέντρωση έξω από τα Νοσοκομεία Παίδων στις 10 Οκτωβρίου

apergia

Στην κινητοποίηση της 10ης Οκτωβρίου με κύρια αιτήματα την «Προστασία της Δημόσιας Υγείας και την ανάκτηση των Μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων» που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει το ΜΕΤΑ Υγειονομικών.

Τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των σωματείων καλούνται να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 8.00 π.μ. στον κόμβο των Παίδων ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών

«Μέσα στα 8 τελευταία χρόνια της μνημονιακής κόλασης οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και κατ’ επέκταση στην υγεία και την πρόνοια είδαν τους μισθούς τους να εξανεμίζονται, τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν το προσωπικό να μειώνεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να φαλκιδεύονται και τις ώρες που εργάζονται να αυξάνονται.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται δήθεν ότι σήμερα με την τυπική έξοδο από τα μνημονιακά προγράμματα, τα εργατικά αιτήματα που είναι «δίκαια μπορεί να γίνουν πράξη». Την ίδια ώρα όμως αρνείται να συζητήσει κάθε αίτημα που τίθεται από την πλευρά των συνδικάτων και πρώτα από όλα την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Αντίστοιχη τακτική ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας απέναντι στα αιτήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μείωση των ωρών εργασίας με στόχο την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στην υγεία και την Πρόνοια στις 10 Οκτώβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ενός αγώνα διαρκείας προκειμένου να θέσει στο προσκήνιο τα πραγματικά εργατικά αιτήματα με στόχο να ανατραπεί η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών που είναι οι βασικές αιτίες που εμποδίζουν την υλοποίησή τους.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών θεωρεί ότι για το χώρο της υγείας είναι ώριμα τα αιτήματα για:

– Αυξήσεις στο βασικό μισθό από 780 στα 860 € με αντίστοιχη αύξηση σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια. Νέο μισθολόγιο το 2019 για να αποκατασταθούν οι απώλειες και να αρθούν οι αδικίες. Καταβολή του δώρου Χριστουγέννων το 2018 και επαναφορά του 13ου και 14 μισθού.

– Καμιά περικοπή, αντίθετα διπλασιασμό του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκτασή του στο σύνολο των εργαζομένων στην υγεία και την πρόνοια. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών χωρίς καταβολή αναδρομικού επασφάλιστρου.

– Μείωση τώρα των ωρών εργασίας στις 37,5 με στόχο το 35ωρο. Δημιουργία 4ης βάρδιας στα Νοσοκομεία.

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

– Υπογραφή ειδικής συλλογικής σύμβασης που θα ρυθμίζει την μείωση των ωρών εργασίας, τις άδειες του προσωπικού και θα διασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια καθώς και την τήρηση του νομοθετικού πλαισίου για τα ωράρια, τις άδειες και τις ημέρες ανάπαυσης.

– Να αποκρουστούν οι νέες περικοπές που προωθούνται στις παροχές υγείας μέσω της εφαρμογής του νέου συστήματος κοστολόγησης. Δημόσια δωρεάν υγεία — πρόνοια για όλους. Χρηματοδότηση της υγείας – πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει όλες τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Όλοι κι όλες στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10 0κτώβρη

Απεργιακή συγκέντρωση στις 8 π.μ. έξω από τα Νοσοκομεία Παίδων»

Advertisements

Κατηγορίες:Επικαιρότητα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s