Επικαιρότητα

Η φάρσα του Bansky: Πίνακας αυτοκαταστράφηκε αφού πουλήθηκε 1,2 εκ. δολάρια

pinakas-autokatastrafike-afou-poulithike-12-ek-dolaria.w_l

«Going, going, gone…» Μία από τις πιο τολμηρές φάρσες στη ιστορία της τέχνης αξίας 1.2 εκ. δολαριων έκανε ο Bansky στο Sotheby’s στο Λονδίνο.

Μία από τις μεγαλύτερες φάρσες στη ιστορία της τέχνης φαίνεται πως έκανε ο Bansky, με ένα από τα πιο γνωστά έργα του – το κορίτσι με το μπαλόνι – να αυτοκαταστρέφεται αμέσως μετά την πώλησή του σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι τιμής 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

https://www.instagram.com/p/BolRNmSBPKm/embed/?cr=1&v=12&wp=540&rd=http%3A%2F%2Fwww.thetoc.gr&rp=%2Fdiethni%2Farticle%2Fi-farsa-tou-bansky-pinakas-autokatastrafike-afou-poulithike-12-ek-dolaria#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A11337%7D

Το συγκεκριμένο έργο ήταν το τελευταίο αντικείμενο δημοπρασίας στο Sotheby’s το βράδυ της Παρασκευής και η τιμή πώλησής του ήταν ποσό ρεκόρ για τον καλλιτέχνη.

https://www.instagram.com/p/BolrdpkH_5c/embed/?cr=1&v=12&wp=540&rd=http%3A%2F%2Fwww.thetoc.gr&rp=%2Fdiethni%2Farticle%2Fi-farsa-tou-bansky-pinakas-autokatastrafike-afou-poulithike-12-ek-dolaria#%7B%22ci%22%3A1%2C%22os%22%3A11343%7D

Αλλά αμέσως μετά την πώληση του έργου σε αγοραστή, ο καμβάς άρχισε να αυτοκαταστρέφεται μπροστά στα μάτια του έκπληκτου κοινού.

Ουσιαστικά, το έργο τεμαχίστηκε από έναν μηχανισμό καταστροφής εγγράφων που ήταν κρυμμένος στην κορνίζα του πίνακα.

Ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις έκλεισε η δημοπρασία και το έργο άρχισε να βγαίνει σε λωρίδες από το κάτω μέρος της κορνίζας.

Οίδιος ο Bansky δημοσίευσε μια φωτογραφία με το τεμαχισμένο έργο να κρέμεται στο κάτω μέρος της κορνίζας στο Instagram με τον τίτλο «Going, going, gone…».

Advertisements

Κατηγορίες:Επικαιρότητα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s