Επικαιρότητα

Επικουρικές συντάξεις: Καταβολή αναδρομικών σε 7.000 συνταξιούχους

 

BBNM2wNΣτους λογαριασμούς 7.464 συνταξιούχων θα αποδοθούν αύριο αναδρομικά που αφορούν τις επικουρικές τους συντάξεις και σχετίζονται με τις λανθασμένες κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ. Το πρώτο και μεγάλο «κύμα» επιστροφής αναδρομικών έγινε τον Αύγουστο, όπου η πλειοψηφία των δικαιούχων συνταξιούχων (συνολικά οι δικαιούχοι είναι 209.000) έλαβε τα αναδρομικά.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιούχων συνταξιούχων λαμβάνει αναδρομικά ποσά που κυμαίνονται από 150 έως 350 ευρώ, ενώ περίπου το 20% παίρνει ποσά άνω των 350 ευρώ.
Η διαδικασία επιστροφής των αναδρομικών είναι αυτοματοποιημένη και δεν θα χρειαστεί η κατάθεση αίτησης στον ΕΦΚΑ ή στο ΕΤΕΑΕΠ. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μαζί με τις συντάξεις Αυγούστου.
Τι άλλαξε στον τρόπο υπολογισμού – Πώς προέκυψαν τα αναδρομικά
Από τον Μάιο και κατόπιν της παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας, ουσιαστικά τερματίστηκε η κράτηση – που είχε γίνει παράνομα- για τα επικουρικά που ήταν πάνω από 300 ευρώ.
Πλέον η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του νόμου 3986/2011 υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά και όχι στα προ των περικοπών ποσά, όπως γινόταν με το προηγούμενο «καθεστώς».
Ο υπολογισμός γίνεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων άνω των 300 ευρώ που αποδίδει το ΕΤΕΑΕΠ και οι αυξήσεις που καταγράφηκαν

 

Advertisements

Κατηγορίες:Επικαιρότητα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s