Επικαιρότητα

Ενεργοί Πολίτες Παιανίας: Στο Υπερταμείο 172 ακίνητα του Δήμου

paiania-makria

Ανάμεσα στα ακίνητα που μεταβιβάζονται χωρίς αντάλλαγμα στην ΕΤΑΔ ΑΕ περιλαμβάνονται και 172 ακίνητα του Δήμου Παιανίας, εκ των οποίων 108 της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας και 64 της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών, με αποτέλεσμα τα ακίνητα αυτά πλέον, και αφού ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, να μην ανήκουν στον Δήμο Παιανίας, αναφέρουν με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενεργοί Πολίτες Παιανίας», εξηγώντας περισσότερα με στο παρακάτω Δελτίου Τύπου που εξέδωσαν:

«Με την υπ’αριθμ. 86/19-6-2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2317/ τεύχος B/ 19-6-2018, που εκδόθηκε σε εκτέλεση του μνημονίου του 2016 (Ν. 4389/2016), εξουσιοδοτήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών να προβεί σε κάθε αναγκαία πράξη προκειμένου να μεταβιβαστούν στην εταιρεία ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ) 10.119 ακίνητα, όπως αυτά εξειδικεύονται με τους Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), που αναγράφονται στο τέλος της απόφασης.

Με την υπ’αριθμ. ΥΠΟΙΚ 004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2320/τεύχος B/19-6-2018, μεταβιβάζονται στην εταιρεία ΕΤΑΔ ΑΕ, όλα τα ακίνητα που αναγράφονται στην παραπάνω υπ’αριθμ. 86/2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Ανάμεσα στα ακίνητα που μεταβιβάζονται χωρίς αντάλλαγμα στην ΕΤΑΔ ΑΕ περιλαμβάνονται και 172 ακίνητα του Δήμου Παιανίας, εκ των οποίων 108 της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας και 64 της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών, με αποτέλεσμα τα ακίνητα αυτά πλέον, και αφού ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, να μην ανήκουν στον Δήμο Παιανίας.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε την 25-9-2018, όταν ετέθη το ζήτημα αυτό από την αντιπολίτευση, η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, ήταν ότι πρόκειται να δηλώσει την δημοτική περιουσία στο Εθνικό Κτηματολόγιο, υπονοώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η μεταβίβαση της δημοτικής περιουσίας στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Επίσης στις 28-09-2018, ο Δήμαρχος Παιανίας με την υπ’αριθμ. 288/2018 απόφασή του ανάθεσε με απευθείας ανάθεση σε μία δικηγόρο την έρευνα και την καταγραφή της Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Παιανίας.

Από την απλή ανάγνωση όμως της παραπάνω υπ’αριθμ. 86/19-6-2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, προκύπτει ότι τα ακίνητα που αναφέρονται σε αυτήν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τα 172 ακίνητα του Δήμου Παιανίας, περιέρχονται στην ΕΤΑΔ ΑΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το εάν έχουν δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο ή όχι, δηλαδή δεν μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ ΑΕ, μόνον τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο, αλλά ΟΛΑ τα ακίνητα που αναφέρονται στην παραπάνω απόφαση.

Τόσο η απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και η εκ μέρους του Δημάρχου απευθείας ανάθεση της έρευνας και της καταγραφής της Δημοτικής Περιουσίας καταδεικνύουν ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιανίας αγνοούν και την υπ’αριθμ. 86/19-6-2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2317/ τεύχος Β/19-6-2018, και την υπ’αριθμ. ΥΠΟΙΚ 004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2320/τεύχος Β/19-6-2018.

Εάν γνώριζαν την υπ’αριθμ. 86/19-6-2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και την υπ’αριθμ. ΥΠΟΙΚ 004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών είναι βέβαιο ότι δεν ανέθεταν σε δικηγόρο την έρευνα και την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, αφού ήδη οι ΚΑΕΚ των ακινήτων είναι γνωστοί, ούτε θα δήλωναν ότι θα προβούν στην δήλωση των ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Προς ενημέρωση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, αλλά και όσων ενδιαφέρονται οι παραπάνω αποφάσεις είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (http://www.et.gr/index.php/anazitisi-fek).

Επίσης προς ενημέρωση του Δήμαρχου και της Δημοτικής Αρχής, η μοναδική λύση για να μην χάσει ο Δήμος Παιανίας τα 172 ακίνητα είναι να καταθέσει αίτηση ακυρώσεως στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια, ζητώντας την ακύρωση των παραπάνω αποφάσεων, και την ταυτοχρόνως την αναστολή της εκτελέσεως των αποφάσεων αυτών από τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια.

Θέλουμε να ελπίσουμε ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιανίας θα εισακούσει την πρότασή μας, και θα ασκήσει την αίτηση ακυρώσεως και την αίτηση αναστολής, ώστε να μην συνδέσουν το όνομά τους με την απώλεια της δημοτικής περιουσίας.

Είμαστε πάντα στην διάθεση της δημοτικής αρχής του Δήμου για οποιαδήποτε συνδρομή, ακόμη και με ενεργή συμμετοχή μας».

Advertisements

Κατηγορίες:Επικαιρότητα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s