Επικαιρότητα

ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ ΛΑΔΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

1280x720_cmsv2_5cadeb38-cabe-59a9-a15d-7f847a814509-3303342
ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ ΛΑΔΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο γυναίκες που βανδάλισαν εκθέματα σε τρία μουσεία της Αθήνας «υπό την καθοδήγηση, όπως ισχυρίστηκαν, του Αγίου Πνεύματος».

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας, ο οποίος πρότεινε την ενοχή τους, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού χαρακτήρισε την υπόθεση από τις πιο περίεργες που έχουν φτάσει σε δικαστική αίθουσα.

«Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για ό,τι έκαναν. Δεν πρόκειται περί παραλογισμού με την έννοια του ακαταλόγιστου. Πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας. Οι γυναίκες αυτές συγχέουν πράγματα. Πιστεύουν ότι οτιδήποτε άλλο υπάρχει είναι κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά» τόνισε ο εισαγγελέας.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώστηκαν οι καταθέσεις υπαλλήλων των μουσείων. «Η λιπαρή ουσία που χρησιμοποίησαν είχε αφήσει σημάδια. Στον ξύλινο σταυρό έκανε ζημιά και άφησε λεκέ σε μάρμαρο», ανέφερε η διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου, ενώ σε εκθέματα από ξύλο φαίνεται να έχει γίνει η μεγαλύτερη ζημιά, σύμφωνα και με τις καταθέσεις των υπαλλήλων των υπολοίπων μουσείων.

Advertisements

Κατηγορίες:Επικαιρότητα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s