Επικαιρότητα

Απ. Τζιτζικώστας: H ΠΚΜ χρηματοδοτεί την κατασκευή 18 σχολείων όλων των βαθμίδων

Στις τελετές αγιασμού του 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του 3ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου παρέστη το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

«Εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Για μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ζήτημα της σχολικής στέγης, της γνώσης και της εκπαίδευσης αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες και επενδύουμε σε αυτές. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε περισσότερα και καλύτερα σχολεία με άρτιο εξοπλισμό, που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς αλλά και ιδίους πόρους. Παρά τις αντιξοότητες αλλά και την υποχρηματοδότηση από την Πολιτεία, έχουμε πετύχει σε συνεργασία με τους Δήμους και την εκπαιδευτική κοινότητα να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των σχολικών υποδομών, να λύσουμε πολλά προβλήματα και να παρέχουμε έμπρακτη στήριξη σε κάθε εργαζόμενο γονέα και την οικογένειά του, ενισχύοντας τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Η παιδεία είναι το μέλλον και θέλουμε οι επόμενες γενιές να είναι πιο μορφωμένες, πιο σίγουρες και δυνατές για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις ίδιες και να δημιουργήσουν μια καλύτερη Ελλάδα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί την κατασκευή 18 σχολείων όλων των βαθμίδων, διαθέτοντας περισσότερα από 50 εκ. ευρώ.

Επίσης, διαθέτει περισσότερα από 2 εκ. ευρώ στο υπουργείο Παιδείας, για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υποδομών στα σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επιπλέον 2 εκ. ευρώ για την εκπαιδευτική υποστήριξη και ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επιπρόσθετα για την αναβάθμιση του εξοπλισμού Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στο σύνολο των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια διαθέτει 1,6 εκ. ευρώ και για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άλλα 3,7 εκ. ευρώ.

Στον Εύοσμο ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την ανέγερση μιας νέας υπερσύγχρονης σχολικής μονάδας, που χρηματοδοτεί με περισσότερα από 3 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του δωδεκαθέσιου ολοήμερου 24ου δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Advertisements

Κατηγορίες:Επικαιρότητα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s